Γυμνάσιο Έγκωμης

Τρέχω – Περπατώ με τον Κύπριο Ολυμπιονίκη

Το Γυμνάσιο Έγκωμης Κυριάκος Νεοκλέους – Αθλητικό Σχολείο σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Γονέων του Σχολείου και το Σωματείο Δρομέων Κύπρου Περικλής Δημητρίου διοργάνωσαν την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 στο χώρο του σχολείου, μια μεγάλη αθλητική εκδήλωση με σύνθημα “Τρέχω-Περπατώ με τον Κύπριο Ολυμπιονίκη”.

Η παρουσία διακεκριμένων Κύπριων αθλητών που έχουν διακριθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες και του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστα Καδή, ο οποίος είχε θέσει την εκδήλωση υπό την αιγίδα του λάμπρυναν την εκδήλωση.

Οι διοργανωτές σε μία σεμνή τελετή τίμησαν του Κύπριους Ολυμπιονίκες ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, γιατί με τους αγώνες και τις επιτυχίες τους έχουν πολλάκις τιμήσει την Κύπρο ανά τοπαγκόσμιο.

Οι Κύπριοι αθλητές οι οποίοι τιμήθηκαν ήταν οι: Σταύρος Τζιωρτζής, Παύλος Κοντίδης, Αντώνης Νικολαίδης, Γιώργος Αχιλλέως, Αντώνης Αντρέου, Άντρη Ελευθερίου, Κυριάκος Ιωάννου, Απόστολος Παρέλλης, Μίλαν Τραίκοβιτς, Δημήτρης Χονδροκούκης, Καρολίνα Πελενδρίτου και Αντώνης Αρέστη.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ομιλία από την διευθύντρια του σχολείου κ. Μαρία Συμεωνίδου, χαιρετισμό από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή, αντιφώνηση από τον κ. Σταύρο Τζιωρτζή εκ μέρους των Ολυμπιονικών ως επίσης και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την χορωδία και την μπάντα του σχολείου.

Στη συνέχεια ακολούθησαν αγώνες δρόμου και Πεζοπορίας για όλες τις ηλικίες. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε αγώνας δρόμου 1000 μέτρων για παιδιά Δημοτικών Σχολείων, 2000 μέτρων για παιδιά Γυμνασίων και 5000 μέτρων, δρόμου και πεζοπορίας, για άνδρες και γυναίκες. Παρά τις ιδιαίτερα κακές καιρικές συνθήκες συμμετείχαν συνολικά 200 δρομείς και πεζοπόροι.

Την όλη ευθύνη της διοργάνωσης ανέλαβαν οι μαθητές του Αθλητικού Σχολείου μαζί με τους καθηγητές τους.

Όλα τα καθαρά έσοδα από την εκδήλωση διατίθενται στον Παγκύπριο Σύνδεσμο «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» για παιδιά με καρκίνο.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς της εκδήλωσης: Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, Ελληνική Τράπεζα, Τράπεζα Κύπρου, Σχολική Εφορεία Έγκωμης, ΑΗΚ, CYTA, ΟΠΑΠ, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας,Blue Island, Παραδισιώτης, Φρουτολαχαναγορά η Παλιά Αποθήκη, Designed for Kids, Alfa Pizza, BakerTilly, Prodromou & Makriyiannis, Peric Νερό Αγρού, Εθνικόν Ωδείον Κύπρου, Cyvica Photography, Ταξί Φινλάνδια.

Διοργανωτές:
Γυμνάσιο Έγκωμης Κυριάκος Νεοκλέους – Αθλητικό Σχολείο
Σύλλογος Δρομέων Κύπρου Περικλής Δημητρίου
Σύνδεσμος Γονέων Γυμνασίου Έγκωμης

Η προβολή της εκδήλωσης μέσα από τα ΜΜΕ:

Φωτογραφίες από Διάσκεψη Τύπου:

https://www.facebook.com/pg/motionmediacy/photos/?tab=album&album_id=251825188611457

Φωτογραφίες από την εκδήλωση:

https://www.facebook.com/pg/motionmediacy/photos/?tab=album&album_id=254508445009798

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmotionmediacy%2Fvideos%2F255854471541862%2F&show_text=0&width=560

cache_1920x1080_Analog_medium_180251_1432017

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s